miercuri, 16 decembrie 2009

SUFLETUL GEAMAN

Totusi, cand melcul a crezut ca se sfarseste totul si ca nu mai are de ales decat sa deschida usa aceea, a simtit un fior in spate si un sentiment de mult uitat s-a trezit in sufletul melcului. A simtit ca si cum un suflet infratit lui s-ar fi intors.

Dar nu era cineva care isi facea apatitia dupa o perioada de absenta, era cineva complet nou, dar parca din depararile in care au fost s-au cautat unul pe altul si s-au gasit in sfarsit. Ca doua luminite mici ratacind in lume, incercand sa isi gaseasca drumul inapoi inspre origini.

Si-a deschis melcul urechile sa auda cantecul si sa-l urmeze, si melcul si-a dat seama ca nu trebuie sa se mai chinuie sa cante cu vocea lui sparta, caci melodia din sufletul lui e de ajuns ca sa fie auzita doar de cine trebuie. Si cantecul din inima melcului e nespus de frumos pentru cei care reusesc sa il auda.

In felul acesta melcul intra in anul nou avand doua stari. E nespus de trist si nespus de fericit. Pierde ceva ce a iubit si regaseste ceva ce nu a pierdut niciodata. E ca si cum s-ar redescoperi pe sine in persoana altuia, fratele cel bun, prietenul adevarat, acela care nu se foloseste de slabiciunile lui pentru a-l face sa sufere. In sfarsit o imbratisare sincera dupa care melcul a tanjit mult timp.

Un alt suflet ratacitor ca al melcului. Asa s-au intalnit, si asa s-a nascut prietenia adevarata si sincera. Melcul stie ca nu va fi usor, dar stie ca va fi frumos. Drumurile nu se separa pentru totdeauna, numai se indeparteaza ca sa se reapropie.

Totusi, melcul o ia incet. Nu se apropie din prima. E prea salbaticit ca sa se poarte domestic. Melcul ca sa ti-l apropii trebuie sa il momesti. Si se pare ca acest cantec e momeala perfecta.

Doua luminite cautandu-si drumul si gasindu-se prin cantec. Melcul isi da seama ca exteriorul e o forma care nu prea conteaza. Ceea ce e in aceasta forma e mult mai important. Iar melcul in forma lui imperfecta si hidoasa ascunde cel mai frumos dans si cel mai frumos cantec, cel mai frumos apus de soare si cea mai frumoasa luna plina.